Якщо об'єднати макарони і макаруни - тістечка "яковуні" :)

У Франції визначено День тістечок «макарон» - 20 березня.

На постері #100делнастоящейдевочки було якраз завдання з їх приготування.

І тут виявилося, що макарон і макарун мають спільне походження від італійського слова «ammaccare» (здавлювати), але тепер вони відносяться до цілком різних національних кухонь: макарон (macaron) – французький десерт (печиво-безе), а макарун (macaroon) – традиційні американські солодощі.

Моїм же завданням були французькі тістечка макарон, які помилково називають макарунами.
У результаті, зважаючи на те, що я використала пшеничне борошно, вийшло зовсім нове печиво – «яковуні» :)

Рецепт приготування макарон взагалі настільки вимогливий до точності вимірювань і швидкості дій, що я постійно натикалася на щось у стилі «10 фактів щодо того, чому у вас точно не вийдуть макарони». Шляхом спроб і помилок вийшли авторські «яковуні», які просто тануть у роті.

Знадобиться: 2/3 склянки борошна, 1,5 склянки цукрової пудри, 3 сирих білка, 5ст. л. цукру; для крему: 7 ст. л.розм'якшеного вершкового масла, 2 жовтки, 1/4 склянки цукру, 1 ст.л. какао та 3,5 ст. л. молока.

Розігріваємо духовку до 120 градусів. На пергаменті малюємо кола, залишаючи між ними відстань 2-4 см, у шахматному порядку - це потрібно для кращої циркуляції. Змішуємо пудру і борошно. Кілька разів просіваємо через сито. Починаємо збивати білки, додаючи цукор. Вони повинні бути збиті до твердих піків.



Змішуємо  за допомогою силіконової лопатки білкову суміш з борошняною знизу-вгору. Суміш повинна бути однорідною, але не зовсім рідкою. В ідеалі повинно вийти тісто, яке стрічкою стікає з лопатки.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і плавно видавлюємо тісто. Далі підіймаємо і стукаємо кілька разів по столу, аби  тісто прийняло рівномірну форму і «хвостики» зникли. Залишаємо на 20 хв., а якщо тісто липне до пальця, то ще на 10 хв.



Випікаємо тісто при температурі 150 градусів протягом 15-18 хвилин. Ніякої конвекції – просто обігрів зверху і знизу. Даємо охолонути.




Далі крем – розм'якшуємо масло до однорідної маси. Збиваємо жовтки з цукром до повного розчинення. Додаємо молоко, какао і знову збиваємо цю суміш.




Ставимо суміш на вогонь і готуємо  до тих пір, поки вона не загусне. Коли охолоне до кімнатної температури, додаємо масло.


Залишиться з'єднати дві половинки печива і вуаля – готово! 





Немає коментарів:

На платформі Blogger.