Якщо об'єднати макарони і макаруни - тістечка "яковуні" :)
У Франції визначено День тістечок «макарон» - 20 березня.
На постері #100делнастоящейдевочки було якраз завдання з їх
приготування.
І тут виявилося, що макарон і макарун мають спільне
походження від італійського слова «ammaccare» (здавлювати), але тепер вони
відносяться до цілком різних національних кухонь: макарон (macaron) –
французький десерт (печиво-безе), а макарун (macaroon) – традиційні
американські солодощі.
Моїм же завданням були французькі тістечка макарон, які
помилково називають макарунами.
У результаті, зважаючи на те, що я використала пшеничне
борошно, вийшло зовсім нове печиво – «яковуні» :)
Рецепт приготування макарон взагалі настільки вимогливий до
точності вимірювань і швидкості дій, що я постійно натикалася на щось у стилі
«10 фактів щодо того, чому у вас точно не вийдуть макарони». Шляхом спроб і
помилок вийшли авторські «яковуні», які просто тануть у роті.
Знадобиться: 2/3 склянки борошна, 1,5 склянки цукрової
пудри, 3 сирих білка, 5ст. л. цукру; для крему: 7 ст. л.розм'якшеного
вершкового масла, 2 жовтки, 1/4 склянки цукру, 1 ст.л. какао та 3,5 ст. л. молока.
Розігріваємо духовку до 120 градусів. На пергаменті малюємо
кола, залишаючи між ними відстань 2-4 см, у шахматному порядку - це потрібно
для кращої циркуляції. Змішуємо пудру і борошно. Кілька разів просіваємо через
сито. Починаємо збивати білки, додаючи цукор. Вони повинні бути збиті до твердих
піків.
Змішуємо за допомогою
силіконової лопатки білкову суміш з борошняною знизу-вгору. Суміш повинна бути однорідною,
але не зовсім рідкою. В ідеалі повинно вийти тісто, яке стрічкою стікає з
лопатки.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і плавно видавлюємо
тісто. Далі підіймаємо і стукаємо кілька разів по столу, аби тісто прийняло рівномірну форму і «хвостики» зникли.
Залишаємо на 20 хв., а якщо тісто липне до пальця, то ще на 10 хв.
Випікаємо тісто при температурі 150 градусів протягом 15-18 хвилин. Ніякої конвекції – просто обігрів зверху і знизу. Даємо охолонути.
Далі крем – розм'якшуємо масло до однорідної маси. Збиваємо жовтки
з цукром до повного розчинення. Додаємо молоко, какао і знову збиваємо цю
суміш.
Ставимо суміш на вогонь і готуємо до тих пір, поки вона не загусне. Коли охолоне
до кімнатної температури, додаємо масло.
Залишиться з'єднати дві половинки печива і вуаля – готово!
Немає коментарів: